Sveriges allra minsta studentlya

 

Än så länge så är denna studentbostad den första som någonsin har byggts som är endast 8,8 kvadratmeter och det är Sveriges minsta studentbostad som jag menar. En minimal bostadsyta är ett bra sätt att pressa ner dom dyra hyrorna som studenter inte kan lägga ner så mycket pengar på eftersom det är så pass dyrt att plugga på distans och dvs.

Denna studentbostaden innehåller pentry, toa, dusch, arbetsbord, köksbord och sovloft. Hyran blir 2500:- i månaden.

Problemet är at så där små bostäder är dock inte tillåtna. Boverkets regler och bestämelser om tillgänglighet och handikappanpassning gör att en etta i vanliga fall är runt cirka 25 kvadratmeter.

 

Studentbostadsföretaget AF Bostäder håller just nu på att ansöka om dispens från reglerna. Ärendet ligger nu hos mark- och miljödomstolen som ska ge besked i vår. Får bostadsföretaget tillstånd byggs ytterliggare 22 små provbostäder, och på sikt uppemot 100 stycken.

Den studentbostaden i Lund är än så länge obebodd, men hugande studenter kan tävla om att få bo där. I utbyte vill AF Bostäder att byresgästen ska blogga om hur det är att bo på så här liten yta.
- I bästa fall kan personen då konstatera att "visst är det trångt och bökigt och jag vet inte var jag ska göra av mina slalomskidor", men att det ändå fungerar. 

Bostadsbrist bland studenter
I hela Sverige finns i dag 80 000 studentbostäder. Det saknas 20 000.
Stockholm är den studentort som har störst bostadsbrist, där saknas 8 000 studentbostäder.
Göteborg hamnar på andra plats vad gäller bostadsbrist bland studenter, här saknas ett par tusen studentbostäder totalt.
Källa: Studentbostadsföretagen


Kram

/Johanna

Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!