Lgh visningar

 

Idag skall jag ha lgh visningar på min lägenhet. Äntligen så blir det av till slut. Bättre sent än aldrig eller hur är det men brukar säga om det?!?! Hjälp mig!! ;) Tur att man har anställt någon till det så att man inte behöver att stå med det själv, eller jag kanske har fel?!?!


Kram

Johanna

Semester......

Yeeeeees!! Äntligen var det nu dags för semester! Ett helt år av blit och släp över och nu väntar 2 veckors ledighet. Wow vad härligt, jag tror att jag måste nypa mig i armen några gånger......!!

 

Nu skall jag sova, bada umgås med nära och kära och det absoluta att bara njuta och ha det kul!!


Kram

/Johanna

Lunch time med mamma och Emelie

Tjohoo bloggen!

Idag har jag verkligen haft det super stressigt kan man lugnt säga. Vaknade och åkte till Mikz för att fixa mina ögonbryn, tack Tove!

Därefter blev jag upphämtad utav mamma och då åkte vi till stan för att äta lunch med Emelie. Denna gången så blev det på Jensens åt biff, runda pommes och den super goda såsen. :) Efter det blev det att gå till India där jag skulle lämna tillbaka en sak. Tack Emelie för att du följde med mig dit. Det blev även en tur på Clas Olsson och Teknik magasinet och till slut på ett tag blev det att ta bussar hem till pappa, Jessica, Gustav och Linnea. Som vanligt så hade Gustav Noa där och Linnea lekte med Molly och Ludvig. ;) Tog en fika där, sen blev det att stressa till bussen för att åka in till Entré för att möta upp både pojkvännen och Mimmi där.

Gick där och shoppade tillsammans med dom. Det blev lite saker samt lite glass för oss tjejer. Till slut blev det till City Gross för att springa runt där för att leta efter surströmming som både jag och Mimmi hade kommit överrens om men tydligen så har dom inte fått hem det än till affärerna så blev faktiskt en aning besviken på det.

Tog bussen hem för att packa och städa Rolf-Allans bur eftersom vi snart skall på semester, skáll bli så otroligt skönt att komma ifrån lite!!!!!! :) Skall även träffa massor med kompisar under mina semester veckor!!!!! :) Nice, eller hur?!?!
 


Kram

Johanna & Rolf-Allan

Förberedelser inför semestern

Tjohoo alla glada som läser min trevliga blogg! :)

Igår när det var söndag så var jag i hallen och tränade och sen kom jag hem och stressade i mig lite fika för sen blev det att skriva ner vad jag skall packa ner inför min semester. Blev även att packa lite inför flytten som snart sker. ;)

Somnade redan vid klockan 19.30 igår kväll och var verkligen super trött. Så tidigt var det väldigt längesen som jag somnade så tidigt. Sov tills klockan var 00.00 och vaknade då till och kunde inte sova. Var uppe tills klockan 02.30 och sen somnade jag igen och sov ända tills klockan var 14.30 idag. Såååååå helt underbart skönt.

Emma kom på besök till mig och vi hann tyvärr inte prata så länge eftersom jag var tvungen att packa, fixa och tvätta inför min semester nu i veckan.

Åkte även till Jägers med mamma för att lämna tillbaka lite saker samt att handla lite mat samt inför min semester. Hittade lite klädesplagg på Lindex som jag och mamma köpte. Tusen tack för ett par trevliga timmar min älskade mamma!! :) (L)

När jag packade upp mina varor kom jag på att jag inte fick med mig min majs så det blev att fara iväg igen och då hade mamma och Tilda det hemma hos sig. Åt även middag där samt hjälpe mamma med en sak.


Skall snart hänga upp tvätten,


Kram

/Johanna & Rolf-Allan ;)

Mimmi kommer hem

 

Jippi, äntligen idag kommer min vän Mimmi hem ifrån London. Snacka om vad jag har saknat henne här hemma i Sverige. Jag hoppas verkligen att hon har haft mycket bättre väder än vad vi har haft det. Samt att hon tar med sig det kanske fina vädret ifrån London till Sverige. För att detta vädret sm har varit i Sverige nu i nästan 2 veckor är absolut inget att hurra för.


Kram

/Johanna

Dance

 
Ni kanske undrar varför jag redan är upp men det är bara för att snart kommer Emma.P hem till mig för att hjälpa mig att fixa mitt hår eftersom man får verkligen inte ha håret nersläppt när man skall vara i dans studion för att om man skall dansa så får man oftast håret i ögonen eller i munnen när man dansar eftersom det bara hänger rakt ner.

Senare idag skall jag till City Gross för att handla inför ikväll.


Kram

/Johanna

Fredag

Vaknade vid lunch tid och då blev det att cykla till affären för att handla lite och väl hemma så kom det hemligt besök till mig. Senare på eftermiddagen kom Emma.P och hälsade på.

Vid 17 tiden åkte jag hem till mamma för att äta middag. Då blev det makaroner och korv. Efter det åkte vi till ILVA, IKEA samt MEDIA MARKET bl.a. för att kolla på ny soffa och även köpa lampor så att jag kan se hemma. Vill helst inte gå och snubbla eftersom det är så mörkt utan lampor. Hehe... ;)

Efter det åkte vi hem till E & E och lämnade lite saker och snackade lite. Och nu väntar jag bara på att tvättmaskinen skall bli klar någongång så att jag kan få gå och sova. Skall upp tidigt imorgon för att utföra lite ärende innan jag skall träffa Carro och Emm för att vi skall dansa eller ja jag skall titta på när dom dansar pga att jag hoppar fortfarande på kryckor. :(
 


Kram

/Johanna

Gooooood morgon!!

Vilken skön och härlig morgon det blev för min del idag. Jag vaknade, lite för sent egentligen, men lyxar till det med att flexa in lite sent. Frukost blev det idag, något som jag brukar slarva med. En stooooor tallrik med A-Fil och russin.

 
Ikväll ska jag nog överraska 2 av mina favorit tjejer för att åka hem till dubbel E för att jag har en överraskning till halvan av dubbel E.


Kram

/Johanna

Endast 1 vecka kvar!! :-)

 

Exakt idag och om 1 vecka så åker jag på semester! Det känner verkligen sköt att det bara är 1 vecka kvar. Det är jag verkligen värd med lite semester och avkoppling med både sol och bad.


Kram

/Johanna

Bambi på hal is

Min fråga är: Vart är årets sommar?! Det är kallt och det ösregnar ute. Och då menar jag absolut ösregnar. Visst det hör kanske till med regn ändå..... Men dock inte en hel dag som denna!! :-(

Skulle från början åkta med pojkvännen till en affär för att beställa köket till vår nya lägenhet men så blev det inte idag pga att det har regnat exakt hela dagen. För om jag går ut med mina kryckor i regnet och sen in i ett varuhus så blir jag "Bambi på hal is" Eftersom dom har ett annat golv än vad vi har hemma.
 

Blev istället en hemma dag samt inomhus för min del idag. Mamma och Tilda kom på besök och vi började att packa inför flytten i augusti. :-)


Kram

/Johanna

Oh det där med flyttkartonger

 

Jag flyttar inte förrän i augusti, men tänkte ändå börja packa så smått under sommaren. Jag har en hel del i förådet samt i garderoben som jag måste gå igenom... IKEA tar ca 30:- för ett flyttkartonger och Rusta ca 25:-- Hur många behöver man till en flyttning?! `Kanske 10? 40? eller varför inte 100? Hjälp mig!!!! Det känns som om jag kan göra roligare saker för flera hundra kronor än att köpa flyttlådor eller vad säger ni?!?!


Kram

/Johanna

Äventyr med Emelie & Rolf-Allan! <3

Idag mötte jag upp Emelie vid stadsbiblioteket och där vi gick och kollade på böcker. Efter det tog jag hennes cykel och hon tog mina kryckor. Hon tyckte det var lite kul att hoppa runt på dom så länge som jag tog mig fortare fram på hennes cykel. Vi tog en sväng till Åhléns för att köpa Rolf-Allan! :) Han är helt underbart söt, eller hur Emelie?! ;) 
 

Köpte även en ny mascara för min andra är slut. :( Testade även bikini på H&M men fastnade inte för någon. Vidare till McDonald´s för att köpa en dricka samt en glass. Mmmmm vad gott med lite kallt! :D

Tog bussen hem till Emelie och nu är Emelie påväg och skall hämta Emilia på dagis. Saknar dom redan!!!!! :)


Kram

/Johanna

Emma. P

Vid lunch tid kom Emma. P till mig och hälsade på. Senare på kvällen så kom Anne och vi körde och hämtade upp pojkvännen för att sedan köra hem till E & E för att hämta både spjälsäng och skötbordet som vi skall ha.

Anne och jag åkte vidare till City Gross där det blev lite inhandlat inför min semester som sker om exakt 9 dagar, snart är det bara 8 dagar osv. ;) Tiden går så fort när man har massor att göra och fixa. :) Efter City Gross blev det Husie Pizzeria och nu är jag åter igen hemma.


Kram

/Johanna

Ambulance/ Ambulans

Igår när det var måndag så gjorde jag inte någonting speciellt förutom att jag lagade middag till mamma, Ulf och Tilda. Åkte även till någon som skulle sälja flyttkartonger för att köpa dom. Väl hemma igen så åt vi middag, så gott!

Måste även påpeka att jag faktiskt saknar min vän Mimmi, hon åkte igår på semetser till London och är åter igen i Sverige nästa vecka.

 
Senare på kvällen/ natten såg jag på en väldigt bra film på tv som inte skulle sluta fråns kl 02.10 och i en av pauserna så skulle jag göra vid mig inför att gå och sova. Men så långt kom jag inte ens. Märkte att jag inte kunde böja ut mitt ena ben så ringde till pojkvännen och mamma och frågade vad jag skulle göra eftersom jag hade en svååååår smärta av denna värld. Ringde till 1177 för att fråga dom och dom rådde mig till att ringa 112 direkt.

Ringde 112 och berättade för dom om vad som hade hjälp och dom frågade ett par gånger om vad jag sa eftersom dom inte hörde vad jag sa eftersom jag hade så ont och jag grät av den smärtan. Efter ett tag så kom som äntligen till mig och då fick jag massor av smärtstillande för att kunna för flytta mig till deras ambulans bår. Kom äntligen ut till ambulansen och under åktiden intill sjukhuset fick jag mer smärtstillande. Och när jag väl var framme på sjukhuset så kom läkaren nästan direkt, det kallar jag verkligen för bra service.

Läkaren konstaterade att mitt knä var urled och att dom skulle dra mitt knä till rätta. Fick ännu mer smärtstillande så mådde verkligen illa och allt bara snurrade runt. Jag hade sååååå otroligt ont när dom väl drog mitt knä tillrätta så skrek och grät jag för att jag hade så ont, så ont. Efter det blev det röntgen och det gick snabbt.

Därpå blev det lite vila och sen kom läkaren igen och berättade och tryckte och klämde på mitt onda knä/ ben. Ytterliggare en timme så kom det en speciallist för att kolla mitt knä.

Till slut så kom pojkvännen till mig och då åkte vi hem och sov ett par timmar, verkligen skönt efter en jobbig kväll/ natt. Så nu är det att hoppa runt på kryckor igen ett bra tag. Bläääää!!


Kram

/Johanna

Söndag kväll

 

Söndag idag då, otroligt skönt faktiskt eller vad tycker ni?! ;) Idag har jag verkligen varit super duktig. Vaknade ganska okej i tid och vid 11 tiden kom båda Emmorna. Snälla var dom så vi verkligen städade och rensade i min lägenhet pga att jag snart flyttar in till stan. Skall bli så skööööönt att inte åka buss så länge vart man än skall.

Gick hem till dom och där blev det fruktsallad med glass..... Mm vad gott det var. Tog både buss och tåg till Eslöv där jag träffade på ett par vänner. :) Påväg hem fick jag sällskap på bussen utav min underbara pojkvän!!

Och sedan jag kom hem har jag lärt mig att ta svåra ackorder på min gitarr och även talat med Carro ang veckans träning med dansen eftersom vi skall dansa på Malmö Festivalen i augusti 2011.... Spännande värre!!! :)

Men nu skall jag snart gå och sova..... Godnatt och sov gott!!


Kram

/Johanna

Sjöbo Marknad, Emma & Renovering

Imorse blev jag upphämtad utav mamma och sen körde vi och hämtade upp Emelie. Körde till Sjöbo Marknad för att kanske göra några bra fynd. Köpte bara genomskinlig tejp samt glapack. Efter marknaden åkte vi vidare till Pizza Hut och åt där och efter det blev det hem till Emelie för att ta en fika. Gott!! :)

Väl hemma igen blev det att cykla till affären för att handla mjölk och yoghurt. En timme efter det blev det till Husie Pizzeria för att äta pizza för andra gången idag med både pojkvännen, Linus och Tindra. När vi precis hade fått våra pizzor så fick dom åka hem igen eftersom dom hade glömt blöjor till Tindra. :( Not good!! Karar asså..... ;)

Åkte och träffade Emma och hade sedan följe med henne hem till pojkvännen där det blev att lägga Tindra för att hon skulle sova. Hon ville absolut inte sova men jag tog ut henne på en promenad i vagnen och då somnade hon. Upp till killarna och sedan så står dom nu och spacklar och töntar sig att vara Baloo!! ;)
Skall snart se film,


Kram

/Johanna

hemma dag

Har varit hemma exakt hela dagen, väldigt skönt att inte göra någonting alls. Har sett på lite filmer och lite vid datorn. Har varit såååå trött, gjorde även innan bacon pannkaka till middag och skickade det med pojkvännen för att han skulle jobba inatt.


Kram

/Johanna

Andy´s lekland

Vaknade vid 12 tiden pga att jag var ganska trött pga att jag var på nattpremiär med Emelie för att se Harry Potte på SF bio. Åkte och hämtade Emilia på dagis och sen träffade vi Alexandra och Tindra. Åt mellanmål ifrån Pressbyrån.

Efter det blev det buss till leklandet men innan dess så blev det en tur inom Pågens bageri för att handla kanelbullar. Väl framme på leklandet så fick jag huvudvärk direkt pga att det var så otoligt mycket med folk både barn och vuxna.

Både Emilia och Tindra älskade verkligen Andy´s lekland. Hörde så kul att dom skrattade ihopa i mellan åt när dom hoppade på studsmattor, lekte i bollhavet, åkte rutschkana, lekte i hopptornet och mycket mycket mer. Svetten bara rann och där var väldigt varmt inne men vi hade kul ändå. Glass, dricka och kanelbullar blev det till fika inne på leklandet.

Träffade även på Jennie, Douglas, Alicia, Robban, Vanja, Ossian och Liam där. Väldigt trevligt när man träffar på någon annan som också är på samma ställe utan att man vet någonting i förväg. :)

Var hemma klockan 18.30 och sedan dess så har jag bara tagit det lugnt förutom att jag tog en cykeltur till affären för att inhandla lite mjölk, fil och så. Det kan verkligen behövas ibland eller ja ganska ofta faktiskt nu när jag tänker på det. Hehe.... ;)
 


Kram

/Johanna

J.K Rowling

J.K Rowling vill jag verkligen träffa efter som hon har en stor talang. Hon är en väldigt stor inspiration här i mitt liv. Från att komma och bo på gatan till att bli miljonär pga att hon har skrivit böckerna om Harry Potter. Det hade varit en dröm att träffa henne. Woooow säger jag bara! :)

 


Kram

/Johanna

Harry Potter premiär

Wow!! Jag vet inte vad jag skall säga, men jag känner att jag måste skriva nu. För 24 timmar sedan så satt jag och Emelie på SF bio i Lund, helt tårögd och spänd, speciellt när jag såg på den sista 15 minuterna av filmen.

Ingen mer bok, ingen mer film av Harry Potter att längta till. Jag känner mig helt tom på många sätt. Som när något viktigt i ens vardag har kommit till sitt slut på något konstigt sätt. Men på samma gång så är jag väldigt lycklig. För jag har sett den sista Harry Potter filmen någonsin.

Den var verkligen super bra. Helt fantastiskt bra!! Hmm för det första så följde den boken nästan, nästan exakt, för det 2:a så var den helt fantastisk!! Jag är otroligt imponerad av det att dom har lyckats göra en film så intensiv och fängslande som Harry Potter. Och inte för att det har lyckats med det i dom andra filmerna, för det har dom verkligen gjort, men just denna sista filmen hade inga små mellanhandlingar eller några långa sega stunder över huvutaget. Det märktes verkligen att det var slutet, och att man verkligen satt klistrad från början till slut. När man  blinkade kändes det lite som bortkastade stunder. Hoppas att ni förstår hur jag menade där. ;)

Den scenen jag väntade mest på och hade högst förväntningar var på scenen då man får se Snapes minne. Det är nog den viktigaste delen i hela sagan. För så fort man fick de den allra första bilden i hans minne började jag förstå och då visste jag vad som väntade.

Denna sista filmen var helt perfekt. Sorglig, rolig, fängslande, spännande, underlig, vacker, hemsk och helt fantastiskt bra!! Jag vet inte vad jag skall säga egentligen. Det är svårt att sätta ord på något så underbart i ord. Jag är bara så väldigt glad att den var så perfekt, att den levde upp till alla mina förväntningar och att jag äntligen har sett vad jag har väntat på så länge.

Hehe jag måste, måste verkligen avsluta att blogga nu. Eftersom jag redan nu längtar tillbaka till biosalongen och det är väldigt svårt att greppa den här känslan av både lycka och tomhet. Men det känns så konstigt, desutom har jag redan skrivit alldeles, alldeles för mycket, hehe!!

 


Kram

/Johanna

Hål i örat & Harry Potter

Vaknade tidigt idag pga att jag skulle till Mix´z för att ta hål i mitt öra. Blev 2 hål i öronen och nu skall jag snart gå ut och sola lite. Får se vad denna dagen bjuder på.... Förslag någon?!?!?!?!?!

Skall träffa Anne senare och då blir det att spela golf samt funderar på om man skall ta ett dopp i havet eller ej. Och inatt så blir det bio med Emelie i Lund för att se Harry Potter!! :)
 


Kram

/Johanna

Burlöv Center

Igår var jag på Burlöv Center med Mimmi och shoppade lite. Dock så hade dom nästan ingenting som vi skulle ha så det var verkligen en dålig affär som inte har det man behöver.

Efter det åkte jag hem och då kom Anne och vi körde iväg och shoppade lite samt bokade tid på India på Triangeln. Spännande!!!!!! :) Efter det köpte jag en klänning på JC samt 2 snygga V ringade tröjor till min pojkvän. Vi åkte även till Husie Pizzeria och åt där. Sen blev det hem en stund och vid 22 tiden blev det hem till pojkvännen och där var även Linus, Malin, Moa och Antonijo. Moa och Antonijo har skaffat en söt liten golvmopp som fick namnet Alex. 12 veckor är han och super söt.
 

Tog bussen till stan för att äta på McDonalds samt följa Malin en bit på hennes ena buss. Sen blev det taxi hem..... ;)


Kram

/Johanna

Jour

Idag har jag bara tagit det allmänt lugnt. Åt lunch makaroner och mini köttbullar, mmm vad gott!

Sedan så blev det att åka till Jouren. Gick ut på nätet för att kolla både bussen och tåget. Fick inte fram någonting alls så ringde till 0771-777777 och där sa en tjej nej den är inställd. Och jag fick panik så ringde till C.

Åkte till Malmö Centralstation för att ta nästa tåg och då står det ingenting på tavlan. Får då frispel på hela skitet eftersom jag blir irriterad och arg på tåg skitet. Går in till buss/ tåg personalen för att fråga och be om hjälp och då säger damen som jag blir expedierad utav. Nej men det går inga tåg här ifrån pga översvämningar ifrån Danmark. Det bästa är att du tar dig till Lund Centralstation och därefter tar tåget dit. Det finns även ett annat alternativ och det är att du tar en buss till Konserthuset och där efter en express buss till ett ställe som började på F och sedan där efter en annan buss till dit du skall men det tar 1 1/2 timme och då är det nog bättre att du tar taxi. Det var vad jag fick till svar utav damen som expedierade mig.

Tog och ringde C och förklarade hur det hela låg till och arg som ett bi som jag var så tog jag bussen tillbaka hem och sedan så kom pojkvännen över en stund innan han skulle iväg för att jobba.

Skall snart gå och sova, ny dag imorgon.


Kram

/Johanna

Playday med Emilia

På förmiddagen åkte jag till E & E för att jag och Emilia skulle ha en playday utan E. Emilia åt lunch och sedan så traskade vi till Mobilia för att ta bussen där ifrån och sedan så blev det tåg till Lund för att jag skulle köpa ett Nintendo DS. Sedan så blev det att ha fruktstund och där efter gick vi i BR-Leksaks affär. Vi gick inom en godis affär och där köpte vi två goda glassar som vi mumsade i oss.

Sedan så tog vi tåget tillbaka till Malmö Centralstation och där efter blev det bussar till Ikea för att se om dom hade glödlampor till lamporna där hemma men tråkigt nog så hade dom sååååå otroligt många olika så jag kunde inte hitta och komma ihåg vilken lampa som jag skulle ha. Så det blev ingen.

Istället så gick vi inom Stadiom för att hämta min tränings overall för att den äntligen var klar. Åkte till Mobilia för att sedan gå hem till E. Väl framme så gick vi och handlade mat. Det blev pasta sallad, tack Emelie! :) Senare på kvällen så blev det även glass och popcorn till vår film (Harry Potter) och där efter blev det bussen hem.


Kram

/Johanna

Harry Potter & Gisslan

Åkte till E och lämnade mitt busskort till henne för att hon kan låna det eftersom jag inte är i behov av det just för tillfälligt. Sedan åkte jag buss med E & E en bit och sen blev det att gå inom SF bio för att hämta ut min och E´s bio biljett. Eftersom vi skall gå på bio på tisdag natt och se Harry Potter på bio premiären. Woooow vad spännande det skall bli att gå och se på natt bio, det är inte varje dag men gör det. Hehe.... ;)

Åkte sedan hem till Gustav och Linnea och där kändes det precis som att det var en förskola/ dagis där eftersom Gustav hade några kompisar där och Linnea hade också det. Minst 12 stycken var dom med kompisar då också förstås.

Jag och S åkte och handlade inför maten och där blev vi nästan påkörda utav en kärring och hennes dotter Kristin utav för Willy´s i Vellinge. Herregud vad den kärringen gapade och skrek. Väl inne i affären så kom minsann kärringen och hennes dotter Kristin tillbaka och började gapa och gorma på oss igen. Blääää!!

Senare på kvällen så blev det Tacos till middag och sedan blev det badminton och tv tittande. S körde mig till bussen senare på kvällen och där efter blev det katastrof. Inga ord och inga namn om det men du vet vad Emm och Daniel!! Väl hemma klockan 03.00 så blev det sängen direkt.


Kram

/Johanna

Torsdag kväll med Anne

Blev upphämtad utav Anne och vi körde till Hörby för att gå och titta på marknaden men jag köpte inte så där väldigt mycket utan bara gick och tittade lite.

Köpte bl.a. en röd tröja till Emilia. Där stod det "MORMORS ÄLSKLING" det blev även vindruvor. Vi åt Tacos men den var rent för stark så vi fick kasta dom. Det kändes verkligen precis som att dom hade hällt på Tabasco på vår mat. Blää!!


Kram

/Johanna

En av mina värsta dagar, med fullt av tårar.

I torsdags var det en av mina värsta dagar, med fullt av tårar som sprang nedför mina kinder. Många andra människor var också väldigt ledsna. Efter att vi hade tagit emot alla människor utanför kyrkan så steg vi in i och då kändes det verkligen som en STOR klump i min mage när kistan stod där framme och allt kändes så overkligt på något konstigt vis. Allt var helt fantastiskt, både solisten, trumpisten och den kära prästen var helt otroligt bra. Wow vilken musik och jag förstår fortfarande inte hur dom som har ett sådanat jobb orkar med allt vad det innebär. Min underbara och fina mamma var så super duktig som hade gjort detta så fint och perfekt ingen annan hade kunnat göra det lika bra. Jag vet att mormor är så otoligt tacksam och stolt över dig, mamma!! (L) (L)

Som ni kanske märker så har jag varit på begravning. Och det har inte varit vilken som helst, utan på min underbara och älskade mormors begravning. Jag kan fortfarande inte förstå och fatta att du inte är här hos mig. Och att jag ALDRIG mer kommer att kunna tala med dig, krama och pussa dig eller veta att du alltid kommer att finnas här för mig i både ur och skur, vad som än händer. Du har varit som en extramamma, bästa kompis, mormor och reskompis för mig och den som har älskat mig för den jag är.

En väldigt STOR del av mig är borta, den är fylld utav SAKNAD efter dig. Men mormor du kommer för alltid att finnas i mitt hjärta och i mina tankar, jag kommer ALDRIG att kunna glömma dig!!!!!!! Jag hade kunnat gjort allt för att du skulle få leva igen och vara frisk om jag så hade kunnat.

Men ALDRIG i hela mitt liv så hade jag kunnat tro att man kunde sakna en person så här väldigt mycket och att jag kunde gråta så här mycket som jag gör.

Tusen tack min älskade och helt underbara mormor för att du ALLTID har funnits här för mig, tack för all kärlek du har gett mig, tack för allt du har lärt mig genom åren som du har varit hos mig, tack för att du är du och tack för att jag är och har fått vara ditt äldsta barnbarn och tack för att du har varit en helt unerbar och fantastisk mormor!! (L) (L)

Saknaden är STOR, men jag vet om att du är vår skyddsängel nu och att vi kommer att få träffas en dag igen. Det vet både du och jag!!
Sov gott min älskade mormor, jag ÄLSKAR dig så otroligt mycket!! (L) (L)

    

Free/ Fri

Miljontal, tusentals känslor snurrar runt i kroppen som en så kallad tornado. Men jag vill endå försöka skriva av mig lite, jag skriver som mitt hjärta känner så får vi se vad det blir av det.

Från snart några månader sen satt du och mamsen öga mot öga framför läkaren som sa de overkliga orden, de orden som man fasat för men endå på nått konstigt sätt varit så beredd att nångång få höra. Vi såg det i dina ögon så fort du kom gåendes hemma. Samtalet därifrån kom inte som en chock på nått sätt för vi såg själva hur du blev sämre med tiden.
Under hela denna mardrömsresa har man endå haft hoppet uppe från allra första dag, ett. Vi alla skulle fixa detta, det var bestämt. Det fanns ju inget annat. Inte en chans att du skulle försvinna ifrån oss. Det gick endå inte att stänga bort helt de tankarna med tanke på att vi visste vad detta var för sjukdom. Men det var verkligen inte lätt att försöka inse. I början så bläddrade jag snabbt förbi dödsannonserna i alla tidningar som finns och intalade mig själv att inte jag såg dom. När vi körde eller åkte förbi någon begravningsbyrå blundade jag och så höll jag på hela tiden. Jag blundade för det som jag egentligen visste hela tiden kanske nån gång skulle komma. Det fanns inte i min lilla värld. Kanske inte i någon annans värld i heller.

Även om vi aldrig, aldrig talade riktigt om döden med dig så såg jag på dig att du visste, du visste låååååångt före oss andra att du inte skulle klara detta. Du ville skydda oss, så länge som det bara gick. Du berättade ALDRIG för oss att du visste, men vi såg det i dina ögon och du såg det i våra. Det behövdes inte mer. Du ville inte prata om det.

Miljon tusen olika frågor kom upp i min huvudknopp och man brottades med allt inom sig och fattade vad som skulle hända men endå verkligen inte. Kroppen är verkligen konstig i såna här situationer. Ofta "stänger" kroppen av och bli helt tom. Man är som ett skal och helt tom inombords. Men känner ingenting samtidigt som man känner nått enormt mycket, en enorm smärta.

Även om du visste vad som väntade och om du hade ont vissa dagar så var du glad ända in i det sista, du skrattade jätte mycket och hade alltid ett leende på läpparna!! Vi berättade varje dag flera miljoner gånger om dagen hur mycket vi älskade/älskar dig, och jag sa till dig hela tiden att jag ska berätta för hela världen hur stolt jag är över att få vara ditt hjärta, varje dag.

Vi har hela tiden vetat att dagen skulle komma, vi har bara inte vetat när exakt. Du kämpade så otroligt mycket emot hela vägen, du ville inget hellre än att vara kvar och det gjorde så int att bara stå och se på. Det var verkligen en fruktansvärd smärta. Jag vet att du inte var rädd för att dö, du var rädd för att lämna oss, att inte få vara med oss. Jag sa till dig, tänk på glada tankar, tänk på landet ingenstans. Jag var väldigt, väldigt rädd inför när det skulle ske, hur jag skulle känna då. Jag försökte att föreställa mig att det skulle kännas som om något sögs ifrån mig på något konstigt sätt.

Det sista jag sa till dig var att vi alltid kommer att vara tillsammans, inget kommer någonsin kunna skilja oss åt det är alltid du och jag. Nu är du frisk igen, nu kan du gå, dansa och springa. Där är underbara människor som älskar dig som tar emot dig. Jag älskar dig mest av allt i hela världen min älskade skyddsängel!!!!!!!! (L) (L)

Efter det förändrades mina känslor och tankar och bytte riktninng dvs. Jag kan inte riktigt beskriva hur jag riktigt kände, men det var inte alls som jag trodde. Istället för att någon skulle sugas ifrån mig så var det precis något som sögs in i mig istället. Känslan var helt underbar och jag fick jätte starka känslor och en röst inom mig själv som sa att allt är lugnt och nu är du på en underbar plats. Jag kunde inte gråta.

Mina känskor började blandas ordentligt igen efter ett tag när jag sen efter ett tag insåg att nu var det över. Vi förstod inte riktigt, vi var i vår så kallad bubbla.

Nu exakt nu, nu gör det så fruktansvärt ont, att kunna veta att jag inte ska få ge dig alla mina pussar och kramar, få pussa och krama dig igen, eller se dig skratta eller få höra din underbara röst. Tankarna flödar någonting oroligt mycket och går åt olika håll. Varför lever jag och inte du? Varför får inte du leva om jag gör det? Är det inte meningen att vi ska gå på samma håll för att vi är ett? Sen ena stunden vill jag inget hellre än att leva, för att jag vill leva för dig. Göra alla saker vi skulle göra, alla resor vi skulle åka på. PRECIS ALLT!!!!! och göra allt det där för dig.

Det första jag tänkte på när jag vaknade i onsdagsmorse var - hur är det med dig idag?, måste ringa mamma. Men sen så lika fort som jag tänkte det lika fort kom sanningen ifatt mig igen. Vad ska vi göra nu? Det blir ett ta en dag i taget nu. Hur vi ska klara detta, hur vi skall ta oss igenom smärtan och sorgen, det vet jag inte.

Jag saknar dig något så otroligt fruktansvärt mycket att det gör ont, så ont. Men en sak vet jag min älskade, älskade skyddsängel, att vi kommer att ses igen, det kommer vi. För det är alltid VI!!!!! (L) (L)

Sov gott våran älskade skyddsängel, nu är du fri.

Alla orden räcker inte till för hur mycket vi älskar dig!!!!!!!!! (L) (L)


Kram och puss din Johanna för alltid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

veckans uppdatering

I veckan har jag hunnit med att åkt med syskonen och pappa till buildabear eftersom Linnea fick det utav mig och pojkvännen i födelsedags present när hon fyllde 4 år. Det blev en liten Kanin med hängöron som fick namnet Maja. Det skulle vara rosa prinsessklänning och rosa klackskor.
 

En runda på Ikea med familjen även till City Gross för att pappa skulle inhandla badminton grejer. Igår blev det till läkaren på UMAS för att kolla mina onda leder och så. Blev även provtagning där det blev väldiga komploikationer. :( Efter det blev det till syrran för att äta middag.


Imorse blev det att baka kamelbullar till både mig och syrran samt vaniljbullar. Blev även en cykeltur till affären för att handla kamel. ;) Tillbaka till bullbaket för att baka klart. Hämtade söta Emilia på dagis och sen var vi ute på nya äventyr bl.a. på McDonalds för att säga hej till Tindra, pojkvännen och Linus.

När jag och Emilia väl var hemma igen så stod den goda middagen serverad på bordet. Tack lill syster för god mat idag igen. Vilken lycks jag har asså!!!! :)

Imorgon väntas det att bli en riktigt tuff, ledsen och jobbig dag. Så kommer inte uppdatera från kvällen, om jag uppdaterar.


Kram

/Johanna

Vår skyddsängel!! (L) (L)

Jag vet inte var jag skall ta och börja, vet inte var jag skall sluta. Vill egentligen inte skriva men samtigigt vill jag. Har så otoligt mycket tomhet inom mig samtidigt som jag är propp full av mycket.

Många av er eller ja dom flesta har väl förstått vad det är som händer. Allt hopp vi haft, vi har kämpat, som skyddsängeln har kämpat. Ingen har kämpat så otroligt hårt som vår älskade skyddsängel. Och vad får vi tillbaka för det?! 

Lite mer än 2 år sedan så satt vi hemma i mammas trädgård och fikade och hade det mysigt tillsammans på min lillasysters studentfest. Vi firade hennes dag med både skratt och glädje eftersom det var hennes stundetfest. Vi hade drömmar och mål som hela tiden blev fler och fler, vi skulle göra det tillsammans. Vi talade om att resa till t.ex. Spanien eller till Grekland en gång till tillsammans. Något fruktansvärt har sparkat undan våra ben fullständigt kan man lätt säga. Ingen av oss kan riktigt uppfatta vad det är som händer och vad som har hänt, eller ska hända.

Allt känns så fruktansvärt jobbigt att skriva men konstigt nog så känns det samtidigt skönt.

Detta har vi haft i tankarna ända sedan mardrömmen började, tänka om? Men man har slängt undan tanken för att det finns inte i ens värld att vår skyddsängel skulle försvinna ifrån oss. Att se vår skyddsängel försvinna mer och mer för varje dag som går, det går inte att beskriva hur det känns för det finns inga ord. Vår skyddsängel är den mest fantastiska människa som finns och vår skyddsängel har lärt mig så otroligt mycket. Samtidigt som vi är så olika så är vi så lika. Vår skyddsängel har aldrig brytt sig om vad folk tycker utan gått sin egen väg. Alla underbara egenskaper som vår skyddsängel har. Vilken underbar människa vår skyddsängel är. Som ALDRIG gjort nån eller någon illa.

Jag kan verkligen inte förstå att jag skriver allt det här. Vet att ingen av er andra heller förstår. Det kan INGEN!!

Varför i världen finns det någon som gör att vår skyddsängel förtjänar detta? Det går inte att beskriva hur orättvist det är och hit och dit, jag kan skriva hur mycket som helst. Men vad hjälper det? Det är sååååå många goda människor som drabbas av denna fiende till sjukdom och kanske, kanske är det så att det finns en ännu bättre plats för dom?

Även om vår skyddsängel snart kanske inte finns. Så finns vår skyddsängel ändå!!!!! Vår skyddsängel är en så stor del av mig och det finns inga ord för hur jag ska fixa detta, hur vi ska klara detta. Men en sak vet jag och det är att vår skyddsängel kommer alltid få leva med desssa frågor i huvudet.
Har vi verkligen gjort allt vi kunnat?
Om vi hade gjort så istället?
Varför blev just vår skyddsängel sjuk och inte jag?
Varför? Varför? Varför? Varför? Varför? Varför?

och dubbelt, dubbelt så många frågor till.

Vår skyddsängel litar på oss och vi vet hur vår skyddsängel vill ha det. Och det känns verkligen bra att veta det!!!!!


Till er alla. Lär er av detta och ta vara på varandra och ta hand om varandra för när man minst anar det kan livet slitas mitt itu och vem som helst kan drabbas. Ta inte varandra för givet och visa varandra hur mycket ni älskar varandra. Klaga INTE för småsaker och tänk istället på allt som är bra, hur bra ni har det!!

Jag kände att jag ville skriva lite här men det är otroligt tufft och ingen av oss kan förstå vad det är som har hänt. KOmmer vi någonsin kunna förstå?! Just nu är man så tom och känslorna sitter långt inne för man knabbt vågar tänka.

Det vi alla kan göra är att ni är att be om mirakel. Och Tack för alla varma tankar ni ger oss och alla fina och underbara vänner som visat sig och tagit sitt mod och brytt sig om oss och visat det i vår svåra tid, hur ska vi kunna tacka er?! Ni är underbara!! (L)

Älskade skyddsängel, det skall ALLTID vara vi!! (L) (L) (L) (L) (L) (L) ALLTID, ALLTID!!
 


Kram

/Johanna

Linnea 4 år

Idag hade jag sovmorgon tills klockan 12.00, såååå helt underbart det var att sova ut. Pojkvännen skulle hjälpa Mathilde och André att flytta idag så jag fick själv åka och fixa födelsedags present till Linnea. Men det var pojkvännen som bestämde och kom med förslag samt sponsrade till hennes present.

När jag väl hade fixat Linneas födelsedags present så blev det att fara med buss hem till henne. Gustav var inte hemma pga att han skulle ha träningsläger med fotbollen samt sova över med hans lag som han spelar i med fotbollen.

Kom dit vid 16.00 och efter 1 1/2 timme så blev det mat. Helt okej mat men jag önskar verkligen inte att det blir sådanan mat fler gånger för så gott var det inte! Efter maten så blev det super fin tårta med prinsessor på eftersom Linnea verkligen älskar prinsessor och kronor mm. Den var verkligen jätte fin och super god!!!!!!!!!!!!! :) (med andra ord väldigt, väldigt mycket socker i den)!!!!!
 

Under hela kvällen så har det bara åskat och dundrat och regnat en massa. Nu skall jag snart gå och sova efter en otoligt trevlig dag.


Kram

/Johanna

Sjukhuset och familjen

Blev väckt utav mamma när hon ringde och väckte mig två gånger imorse. Var så trött så trött. Tog taxi till sjukhuset för att jag skulle hämta lite papper och sen skulle jag gå och ta prover.

Efter det tog jag en glass på vägen till bussen. Väl framme på värnhem så mötte jag upp mamma och vi gick och fixade lite. Väntade sedan in E x 2 och fixade lite saker då. Väl färdiga med vårt fixande så gick vi till Entré och tittade och shoppade och hade sååååååå otroligt mysigt tillsammans. Tack tjejerna för en mysig dag tillsammans med er!!!!! (L)

När jag väl var hemma igen så stod jag och bakade kamelbullar till syrran och till mamma. Senare på kvällen kom mamma hem till mig och då körde vi och levererade kamelbullar till E x 2 och när vi satt i bilen på väg tillbaka hem så fick jag ett super gulligt sms utav syrran där det stod så här:
Absolut utav tvekan MVG på bullarna! Bra jobbat stor syster! Puss jag älskar er
Jag måste bara påpeka att jag verkligen ÄLSKAR min lill syster så otroligt mycket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (L)


Nu skall jag snart sova,


Kram

/Johanna

Torsdag

Vaknade tidigt gick ut och solade direkt och åt där ute både frukost och lunch. Senare på eftermiddagen somnade jag och sov ett par timmar pga värmen. Senare på kvällen blev det att sitta och mysa och läsa en bok.


Kram

Johanna
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!